donderdag 11 oktober 2012

Over zoekmachine spamming

Het is de zoekmachines in de eerste plaats om “relevantie” van de zoekresultaten te doen. Bij Search-Engine Spamming is het de bedoeling van de Spammer om zijn site (onterecht) zo hoog mogelijk gerangschikt te zien voor bepaalde kernwoorden. De belangen van de Spammer en de zoekmachine zijn dus compleet tegengesteld. Vanzelfsprekend doen zoekmachines er dus alles aan om spammen te bestraffen. Onverbiddelijk gooien ze sites die van spamming verdacht worden zelfs helemaal uit de zoekresultaten.

Hoed je voor zoekmachineoptimalisatie bedrijven die zich van een van onderstaande technieken bedienen om goede zoekresultaten te bekomen. Leg contractueel zeker vast dat er niet gewerkt wordt tegen de algemene voorwaarden van de zoekmachines in.

Doorway pages:

Een doorway page is een pagina die specifiek ontworpen werd voor de zoekmachines. In zijn eenvoudigste vorm is het een pagina die volgepropt wordt met "keywords" en die enkel bedoeld is voor de zoekmachines. Gewone bezoekers krijgen de pagina niet of heel kort te zien. Op die pagina wordt dan ofwel een link geplaatst "klik hier om verder te gaan".
Pas hiermee op omdat dit tegen de policies van de zoekmachines ingaat. Bovendien garanderen doorway pagina’s zeker niet dat de site ook die topposities behaalt. Er spelen te veel andere factoren die meer invloed hebben op je positie binnen de zoekmachines. Denk daarbij bv. aan: de hoeveelheid informatie op je site, linken van en naar je site, aantal keer dat er binnen google doorgeklikt werd naar je site, domeinnaam, …
Door een aantal minder ernstige firma’s worden die doorway pagina’s ook wel “geoptimaliseerde” pagina’s genoemd. (Een echte geoptimaliseerde pagina is bedoeld voor de bezoeker en houdt rekening met o.a. kernwoorden in tekst, title-tag, kernwoorden in headings, ...)


Overdadig keyword gebruik (Keyword stuffing)
:

Je kernwoorden moeten in voldoende mate in de tekst aanwezig zijn. Als er echter overdreven wordt, en bepaalde pagina’s volgestouwd worden met kernwoorden (kernwoord spamming) dan dreigen strafpunten of in het slechtste geval zelfs uitsluiting van de zoekmachines.

Overdadig veel registeren van sites in de zoekmachines:

Als een site agressief veel aangemeld wordt, met verschillende URL’s die naar vergelijkbare inhoud verwijzen bestaat de reële kans om uit de zoekresultaten geweerd te worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Uw reactie is welkom.