donderdag 18 oktober 2012

Hoe bezoekers naar je site lokken?

Ok, je hebt een mooie site gebouwd en nu wil je natuurlijk zoveel mogelijk bezoekers.

Een eerste fout is er van uit gaan dat  "zoveel mogelijk bezoekers" aantrekken het doel is van elke site. In een andere posting ga ik verder in op de verschillende doelstellingen van je aanwezigheid op het internet. Maar het komt erop neer dat je bezoekers een gewenste actie moeten uitvoeren, in marketingtermen, je bezoekers moeten converteren. (vb. een download, een productbeschrijving lezen, een aankoop doen, je produkt "liken" op facebook ...).

Wees er bij al je inspanningen wel van bewust dat gewoon "bezoekers" aantrekken geld kost! Dus willen we zoveel mogelijk vermijden om "niet converterende" bezoekers aan te trekken.

Dit gezegd zijnde kunnen we nu een aantal tips geven:

1) Voor alles: Goede originele inhoud

Ik kan er niet genoeg de nadruk op leggen, je kan maar succesvol aanwezig zijn op het internet als je iets te bieden hebt. Goede inhoud met voldoende unieke tekst is een absolute noodzaak.

2) Maak je website indexeerbaar voor de zoekmachines

Hierover heb ik een andere post geschreven: Hoe starten met zoekmachine optimalisatie?

3) Aanmelden van je sites/blogs in de zoekmachines 

Het is eigenlijk een must om opgenomen te worden in DMOZ of het open Directory project (www.dmoz.org). Voor je je site aanmeld is het belangrijk om de aanmeldingsregels te lezen. De voorwaarden zijn vrij streng en elke site wordt door een mens geëvalueerd. Zowel Google, Altavista en andere zoekmachines hechten veel belang aan aanwezigheid in Dmoz. Je aanwezigheid in Dmoz kan je een echte pagerank boost geven en dus veel extra bezoekers opleveren. Zorg er wel voor dat je al een volwaardige site hebt voor je aan aanmelden bij zoekmachines denkt.

Daarnaast bestaan er heel wat programma's om je site automatisch aan te melden in verschillende zoekmachines. Je kan discuteren over nut of onnut van zo'n programma's, maar persoonlijk denk ik dat het geen kwaad kan.

4) Ga op Forums en blogs

Zoek forums en blogs die over verwante onderwerpen handelen. Leg zelf linken naar die sites, laat een link naar uw blog of website achter. Gebruik een aantrekkelijke avatar.  Reageer op artikels in verwante sites/blogs (niet spammen!!!)

5) Zorg voor Facebook verkeer

Deel artikelen van je blog en websites op facebook. Denk aan je eigen tijdlijn. Of creëer een Facebookpagina voor wat je wereldwijd bekend wil maken of een groep voor een kleiner maar erg betrokken publiek. Zorg ervoor dat de mensen je artikels op je site of blog kunnen delen op facebook. Dit kan je aantal bezoekers gerust verdubbelen.

6) Betaal voor verkeer (Google Adwords, Bing, Yahoo, facebook, verkeer  ...)

Er zijn verschillende betalende manieren om verkeer naar je site te lokken,
a) Koop gericht verkeer
je kan van een paar duizendend tot honderduizenden unieke bezoekers kopen via bv. http://www.fulltraffic.net/
 waar je heel gericht verkeer kan kopen, per land, per kernwoord, per niche ... De aankoop van 5000 unieke bezoekers gericht op België en Nederland, kernwoorden SEO, zoekmachine optimalisatie kost kost bv. 180€. Andere leveraciers bieden bv. 10.000 veel minder specifieke bezoekers vanaf bv. 15€.  Het grote voordeel van dergelijke systemen is dat je Alexa Ranking sterk kan stijgen. Ervaring leert dat je doorgaans minder goed converterende bezoekers aantrekt.

b) Facebook advertentie
Plaats een advertentie voor je Facebook pagina. Je kan vrij goed richten op je gewenste doelpubliek. Reken erop dat je uiteindelijk op ongeveer 1€ per "like" komt.

c) Adwords, Bing, Yahoo
Plaats advertenties in de zoekresultaten van de grote zoekmachines. Het voordeel is dat je het budget goed kan beheersen.

7) Persberichten

Heb je een nieuw product, een nieuwe site?  Stap naar de pers en vergeet uw site niet in het zonnetje te zetten. Ik heb zelf voor een product belangstelling gekregen in een nieuwsuitzending op de lokale televisie. Mijn verkoop vertie ennvoudigde tijdens de uitzending en dat effect bleef toch 2 dagen duren. Maar onderschat ook de impact van een artikel in een lokale of nationale krant niet.

8) RSS-feeds

Real Simple Syndication of RSS-feed is een methode om je boodschap rond te sturen. Maar er zit ook een gevaarlijk kantje aan. Als je RSS-feed aanbied kunnen je artikels en testen waar je zo lang aan gewerkt hebt heel gemakkelijk gestolen worden door anderen. je loopt het risico om gestraft te worden voor dubbele inhoud, zelfs voor je eigen artikels.

9) Youtube

Plaats korte beschrijvingen van je product op Youtube. Afhankelijk van het type product kan dit heel wat extra bezoekers opleveren.

10) Webinars

Maak een youtube video over je favoriete onderwerp. Post dit op je blog, website en de sociale media. Vergeet natuurlijk niet om de goede link te vermelden.

11) Nieuwsbrieven

Af en toe een nieuwsbrief met de laatste nieuwtjes versturen kan zorgen voor pieken in het aantal bezoekers. Zorg er wel voor dat je de nieuwsbrief enkel verstuurt naar de mensen die er echt om gevraagd hebben.

12) Iets Gratis weggeven

Lok mensen met iets gratis zoals een e-book in ruil voor  hun e-mailadres. Die e-mail adressen kun je dan weer goed gebruiken voor je nieuwsbrieven. Op die manier krijg je 100% geïnteresseerde mensen voor je nieuwsbrieven.

13) Schrijf meer inhoud

Een waarheid als een koe. Hoe meer inhoud, hoe meer pagina's met relevante inhoud, hoe meer bezoekers je kan aantrekken.
4 opmerkingen:

 1. Zeer interessante tips. Ik vind het gebruik van Webinars, nummer 10, een leuke en originele manier van linkbuilden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Please contact us at lily.steven369@gmail.com.We need to remove our link from your website.This is something very serious about google penguin guideline.If you not removed our link then we both might hit by Google penguin.
  And if you already hit by Google penguin then you will not recover until you removed Google warned outbound links(like ours).Of course there is nothing wrong with your web sites the only considerable thing here is Google penguin updates.So we need to follow recent Google penguin guidelines.I hope you understand it.
  We cant declare url in comment and we have no other mean to contact you.Please contact us as soon as you can.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. what link are you talking about? I have only 3 very relevant outbound links.

   Verwijderen
 3. Such intelligent work on the subject and ideal way of writing here. I am really impressed!
  http://onlinebookingforflights.blogspot.in/.

  BeantwoordenVerwijderen

Uw reactie is welkom.