dinsdag 23 oktober 2012

Negatieve SEO - penguin update bis.

Een nieuwe tool in Webmaster hulpprogramma's

Penguin update - een slipperig parcours
Google Penguin update: een slipperig traject.
In mijn vorige post over de Google Penguin update heb ik aangehaald dat de nieuwe update van het Google algoritme negatieve SEO wellicht mogelijk maakt.  De reden hiervoor is dat een website vanaf nu afgestraft kan worden voor slechte inkomende linken zoals linken vanaf sites die niets te maken hebben met het onderwerp van de eigen site. Probleem is dat je natuurlijk niet altijd invloed hebt op die inkomende linken.

Matt Cutts, hoofd van het webspam team bij Google kondigde op 16 oktober aan dat er een tool zou komen om slechte inkomende linken te weigeren. Enkele minuten na de aankondiging door Cutts  werd de mogelijkheid om linken te weigeren via Google webmastertools aangekondigd op de Google Webmaster Central.

Blackhat SEO

In het blackhat SEO wereldje bestaan er tools zoals Scrapejet om automatisch honderden backlinks te genereren. Die tools werken met anonieme proxies. Met zo'n tool kun je op allerlei forums en blogs zogenaamd commentaar leveren met natuurlijk een link naar je eigen site.

Meestal maken mensen die online medicatie of erotiek verkopen gebruik van dergelijke Spam systemen. Als je zelf een blog of forum hebt weet je hoe moeilijk het is om die spam buiten te houden. Dit is logisch want programma's zoals scrapejet hebben tools aan boord om zelfs de moeilijkste captchas te ontcijferen.

Bovendien werken die programma's met lijsten van proxies zodat de echte plaatser van die berichten niet te achterhalen zijn.
Met het nieuwe Google algoritme wordt dit soort van Spam praktijken afgestraft met een heel zware terugval in de Google zoekresultaten.


Negatieve SEO, de verleiding?

Stel dat je een concurrent hebt die in google steeds beter scoort dan jezelf of een site waarop iemand negatieve commentaar over je plaatst. Met negatieve SEO kun je duizenden irrelevante linken naar de site van je concurrent sturen en die zo wegduwen in de zoekresultaten. Geef toe dat het verleidelijk klinkt.

De reactie van Google:

Jarenlang heeft Google ontkend dat je de zoekresultaten van een concurrent op een negatieve wijze kan beïnvloeden. Het feit dat Google in z'n webmastertools nu een mogelijkheid biedt om negatieve linken te melden bewijst dat ze toch inzitten met de negatieve gevolgen van het penguin algoritme. Het bevestigd tegelijk ook dat inkomende linken nu een grotere invloed krijgen.

Link naar de pagina waar je afgewezen linken kan melden ...

Ik ben al benieuwd naar de volgende update van het Google algoritme ...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Uw reactie is welkom.